Notícies de Terrassa

La CUP considera que les restriccions de comportament de les piscines públiques (com és el cas de La Maurina, de la qual adjuntem imatges) sobrepassen la línia vermella. I és que, a la pràctica, acaben per prohibir el joc infantil a les piscines, quan la canalla és un dels principals sectors de població que en fan ús

La CUP recupera demà el pols polític, una vegada passada la Festa Major. I ho fa amb la 1ª Trobada “Construïm #MunicipisFeministes”, que organitza el Grup de Dones cupaires a Terrassa i que tindrà lloc al Centre Cívic Montserrat Roig (Av. Barcelona, 180), demà divendres a partir de les 20 hores. De fet, a l’acte es debatrà en exclusiva sobre polítiques feministes.

Els incompliments de l’Equip de Govern de les mesures pactades per prevenir possibles agressions masclistes a la Festa Major -que arrenca demà-, han estat la gosa que ha fet vessar la paciència de l’oposicio d’esquerres. En un gest poc habitual, representants de TeC, ERC i CUP han protagonitzat aquest matí una compareixença pública per denunciar la deixadesa de l'executiu encapçalat per Alfredo Vega en l’àrea de polítiques de gènere.

La CUP defensarà al Ple que s’iniciï un procés de pressupost participatiu de ciutat pel període 2019-2020, amb l’objectiu que la ciutadania de Terrassa decideixi el destí d'un mínim del 2% dels diners totals anuals de l'ajuntament. Si s’aprova, es destinaran així als projectes d'inversió proposats i escollits per la ciutadania. Igualment, es proposa augmentar la partida destinada al pressupost participatiu d'inversions als districtes fins a una xifra mínima del 1% del pressupost anual.

La CUP no assistirà al Seguici d'Autoritats (que enllaça l'Ajuntament i la Catedral), donat que està concebut com una passejada -a la pràctica- de caràcter religiós, amb la presència del Bisbe de Terrassa i amb final a la pròpia Catedral. El Bisbe de Terrassa es va absentar del Seguici l’any 2016, fruit de la pressió de la CUP i d’altres sectors progressistes. Però l’any passat, Saiz meneses tornà a prendre part. 

Remenàvem llibres de segona mà i cartells a punt de caure en quatre pedaços, a una llibreria de vell al casc antic, quan el tingué a les mans: Un cartell de l’Editorial Moll, estètica dels joves 80, que deia: “Alerta amb el que et poses dins el cap”.

Tal com ja ha portat a terme els tres darrers estius d’ençà que va entrar a l’Ajuntament, la CUP Terrassa no farà ús dels dos passis que els pertoca, en tant que grup municipal, per accedir al balcó del consistori durant l'actuació castellera del diumenge de Festa Major. Segons el regidor de la CUP Terrassa, Marc Medina, “poder accedir al balcó municipal per veure des d'allà els castells és un petit privilegi que no volem rebre”. I afegeix: "La idea d'un balcó en alçada, des d'on les suposades autoritats es miren l'espectacle per damunt de la ciutadania, ens desagrada".

Una dotzena de dones feministes va sortir ahir la nit pels carrers de Terrassa, amb l’objectiu dedetectar aquells indrets que puguin ser afavoridors de violències masclistes (com la falta d’il·luminació, poca visibilitat...).  

No us penseu que els bascos hàgim estat mai nudistes. Algunes dones fent topless… I poc més. Encara dic: És més fàcil veure una dona basca prenent el sol sense la part de dalt del bikini a una platja del Mediterrani que no pas a les aigües del Cantàbric. 

La ciutat ha estat dissenyada sota criteris urbanístics masculins i, per tant, l’espai públic no té perspectiva de gènere. A més a més, cal afegir l’atmosfera d’amenaça i percepció d’inseguretat (objectiva i subjectiva) que pateixen moltes dones a les nits. Parlem de comportaments hostils i ofensius, que generen intimidació però no són delictes, com ara floretes, mirades, gestos, comentaris…

Pàgines