La CUP carrega contra Mina d'Aigües al seu fanzine de Sant Jordi, del qual distribuirà avui 2.500 exemplars

La CUP celebra la diada de Sant Jordi amb la distribució massiva d’una revista en clau reflexiva sobre l’estat de la ciutat. Ja des de la portada es percep un cert caràcter satíric, amb la il·lustració que ha preparat ad hoc el dissenyador Milvietnams. La vinyeta simula un intent de destrucció de la ciutat de Terrassa per part de Mina, tot amb un toc retro. De fet, aturar els peus a Mina és sense dubte un dels eixos polítics que mouen aquest fanzine. Recordem-ho: #MinaNoMana.  

A més a més, els i les lectores hi podran trobar un dibuix del cèlebre il·lustrador Joan Turu en suport als CDR (Comitès de Defensa de la República), així com dos còmics diferents de la cooperativa d’artistes mallorquins Malafolla. Aquestes vinyetes tracten temàtiques urbanes, històries corrents que poden succeir a qualsevol plaça i carrer de Terrassa, amb l’ús que donem a l’Espai Públic com eix vertebrador. Els dos còmics s’integren dins la campanya #BarrisPerSerViscuts. I és que la CUP té molt clara la importància de resignificar en base a les necessitats veïnals, i no pas de les necessitats econòmiques i especulatives. 

 

 

A la revista també es troben versos de la militant terrassenca i amant de la poesia Sara Moya. Uns versos que volen ser una abraçada cap a Valtònyc, Pablo Hasal, Elgio, Cesar Strawberry (Def Con Dos) i tots els músics i rapers imputats per exercir la seva llibertat d’expressió. Perquè #NoCallarem en la seva defensa ni en la d’altres imputats a l’Estat espanyol, com el director d’El Jueves, tuitaires, titellaires, actors com Willy Toledo, etc. 

La revista compta també amb articles de les anteriors i actuals regidores de la CUP, Maria Sirvent i Marc Medina respectivament. La primera fa un repàs de la situació nacional, amb unes línies escrites des del Parlament de Catalunya (on actualment n’és diputada). El segon, en canvi, reflexiona sobre la necessitat de re-municipalitzar tots els serveis municipals a hores d’ara externalitzats (la neteja d’edificis públics, l’atenció domiciliària, els menjadors escolars…). 

Les militants de l’assemblea local són, sense dubte, la soca de la revista. I és que fins a una desena d’elles han deixat escrites en paper les seves reflexions sobre àrees com el feminisme (‘manspreading’, ‘mapa de la ciutat prohibida’), el comerç (centres Comercials, tancament de botigues i cines), l’Economia Social (i les 10 propostes de la CUP per afavorir-la), la cultura (i la polèmica en torn a la votació dels concerts de Festa Major 2018),  el Kasalet (en risc de desallotjament)…      

Les lectores hi podran trobar un dibuix del cèlebre il·lustrador Joan Turu en suport als CDR

 

 

A la revista també es troben versos de la militant terrassenca i amant de la poesia Sara Moya