L'ex diputat Josep Manel Busqueta aterra a Terrassa per cridar a recuperar el control de totes les sobiranies

L'activista terrassenc Roc Padró és coautor del llibre, que es presentarà dijous al Casal de la Dona

 

La gira de presentacions del llibre "Sobiranies, una proposta contra el capitalisme" arriba a Terrassa. Editat per Espai Fàbrica, el text explica de forma didàctica les cinc grans àrees de sobirania de les quals hem de recuperar el control (alimentària, energètica, cultural, habitacional i de cures i afectes).

La presentació vindrà de la mà de Josep Manel Busqueta, exdiputat al Parlament, qui abandonà l'escó en el marc de la negociació liderada per la CUP per evitar que Artur Mas fos investit president. Busqueta és pastisser i actualment treballa al forn familiar de Bellpuig.

Així mateix, a la xerrada també intervindrà el militant terrassenc i expert en Sobirania Alimentària Roc Padró. Tots dos són coautors del llibre. Padró explica: "Tenim ganes de compartir amb vosaltres la proposta i començar a reflexionar i actuar per recuperar totes les Sobiranies que necessitem per a posar la vida al centre de l'activitat política".

Padró, qui actualment es troba en el procés de finalització de la seva tèsi doctoral en la Universitat de Barcelona (UB), afegeix: "Davant d'un sistema econòmic que no permet ja un nou pacte redistributiu, ens cal armar-nos el cap i el cos d'apostes que transcendeixin el capitalisme i ens aproximin a horitzons amb vides que valguin la pena ser viscudes".

Cal explicar les cinc grans àrees de sobirania de les quals hem de recuperar el control: Alimentària, energètica, cultural, habitacional i de cures i afectes