La CUP sorteja per 3er any consecutiu els dos passis per veure els castells de Festa Major des del balcó

Ho considera un “petit privilegi”, que posarà a l’abast de la ciutadania que faci servir el hastag #PerFestaMajorElPobleAlBalcó 

 

Tal com ja ha portat a terme els dos darrers estius d’ençà que va entrar a l’Ajuntament, la CUP Terrassa no farà ús dels dos passis que els pertoca, en tant que grup municipal, per accedir al balcó del consistori durant l'actuació castellera del diumenge de Festa Major.Segons la regidora de la CUP Terrassa, Maria Sircvent, “poder accedir al balcó municipal per veure des d'allà els castells és un petit privilegi”.

En aquest sentit, avui s’obre un sorteig via Xarxes Socials per a que tothom que ho desitgi pugui participar. Per a participar del concurs només cal utilitzar el hastag de la campanya, que és #PerFestaMajorElPobleAlBalcó (escrit indistintament en minúscules com majúscules). Caldrà fer esment d’aquest hastag per via del compte de Twitter (@CUPTerrassa), o de la pàgina de Facebook (www.facebook.com/CUPTerrassa) o d’Instagram. També es pot enviar un e-Mail a l’adreça terrassa@cup.catEl termini ja ha començat i es tancarà el dijous, 29 de juny, a la mitjanit. El sorteig es realitzarà divendres al matí i es donarà a conèixer el nom de la guanyadora (que tindrà dos passis per accedir-hi).   

Es tracta del tercer any que la CUP realitza aquest petit acte festiu i es consolida com una tradició ‘cupaire’ per Festa Major. L’any passat hi van participar 68 persones al sorteig, mentre que el 2015 van ser 72 les participants. El nom de la guanyadora va ser seleccionat per les mans innocents de dues joves castelleres.

 

La CUP participarà del seguici d'autoritats, però no entrarà a la Catedral 

En el cas dels actes protocol·laris de diumenge, la CUP assitirà al Seguici d'Autoritats (que enllaça l'Ajuntament i la Catedral) sempre que no hi sigui present el Bisbe de Terrassa (com ja succeí l’any passat, fruit de la pressió de la CUP i d’altres sectors progressistes). 

Segons la regidora Sirvent, "la CUP respecta les creences religioses de totes les persones, però considera que han de quedar en l'àmbit privat d'aquelles mateixes persones" I no pas en l’Administració Pública. "És per això", afegeix Sirvent, "que tampoc no entrarem a la Catedral ni participarem de la missa". La CUP igualment ha de criticar que la corporació municipal participi d'un acte uniconfesional (el catòlic), i que a més a més l'equip de Govern introdueixi a la Catedral el penó municipal (exemplar històric de la bandera de Terrassa, que actualment resta a la Sala de plens).   

La CUP destaca que la separació entre el fet públic i el confessional hauria d'estar més que superat en ple 2017, respectant així les creences (múltiples i diverses) que viuen a Terrassa.

 

Cultura Popular  

Per una altra banda, el membre del grup municipal Ander Zurimendi ha felicitat les entitats de cultura popular d ela ciutat, "que són el cor i esperit de la Festa major". I entre d'altres, la iniciativa per triar la persona capgrossa de l’any, "que és una tradició molt 'xula' i amb arrel popular". Així mateix, Zurimendi ha destacat com a una molt bona idea l’exposició de tots els capgrossos (que s’han fet d’ençà que començà la tradició), que es poden veure a la Casa Alegre de Sagrera i de forma gratuïta durant tot el mes de juny. 

La CUP també fa seva  la demanada dels grups de Cultura Popular per tal de tenir un espai on exposar les figures de la imatgeria de la cultura popular, com ara els gegants, la Pájara, el Drac, etc. I és que en els darrers anys l’atri de l’Ajuntament sempre està ocupat (raonablement, per concerts i altres infrastrcutures), però un passadís interior de l’edifici no sembla la millor alternativa.  

Altres elements a felicitar són el cartell promocional de la Festa Major d’enguany, que ajunta sensibilitat i estètica, fent referència a la cultura popular i la gent gran. I és que moltes de vegades els cartells són polèmics i criticables, però també cal fer esment i felicitació quan són encertats. Com el cas de la Clàudia Rodríguez, de l'Escola Municipal d'Art i Disseny.  

 El termini ja ha començat i es tancarà el dijous, 29 de juny, a la mitjanit