La CUP força a debatre sobre el nou Pla Director de la Policia Local, que l’Ajuntament volia aprovar sense passar pel Ple amb l’excusa de ser un document merament “tècnic”

El Pla parla de mesures polítiques que cal debatre, com ara la no dissolució dels GIE, la nova Policia en Bicicleta, l’impuls a la policia de barri, l'increment de la plantilla, no recull les videocàmeres...

 

La regidoria de Seguretat va anunciar ahir la seva intenció d’aprovar el nou Pla Director de la Policia Local en una imminent Junta de Govern, tot i que finalment va rectificar i va acceptar la possibilitat de que es realitzi un debat amb la resta de grups de l’oposició i sigui sotmès al vot del Ple. La decisió final es prendrà el proper dilluns, a la reunió dels portaveus dels grups.

Així li ho van exigir els representants de la CUP a la reunió del Consell de Seguretat celebrat ahir a la tarda, igual com també va fer el portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, Ramon Clariana.

Tant el director de Seguretat de l’Ajuntament com el nou intendent de la Policia Local, Jordi Herrera i Antoni Flores, van assegurar que el Pla Director és merament “un document intern” i de caràcter “tècnic”. Argumentaven així que el document no té orientació política i que per això no havia de ser sotmès a debat.

La CUP va replicar que el document no és merament “tècnic”, si no que recull moltes propostes que han d’estar sotmeses a debat perquè representen una orientació ideològica de cap a pon volem enfocar la Policia Local de Terrassa.

Entre les mesures que demostren que el Pla té una orientació política que cal consensuar, trobem:

 

  1. La no dissolució oficial del polèmic Grup d’Intervenció Especial (GIE). 
     
  2. La posada en marxa d’una Unitat de Policies en Bicicleta.  
     
  3. L’increment de la plantilla fins l’any 2025. 
     
  4. La necessitat d’un Pla de Comunicació, davant certa mala imatge adquirida per actuacions policials. 
     
  5. L’impuls del cos cap a una Policia de Proximitat i de Barri (tot i que no s’especifica en quin percentatge augmentarà el nombre d’agents amb aquesta funció).
     
  6. Inclou mesures de Formació interna per a la plantilla, com ara el curs en torn a la “Gestió emocional del tracte amb el ciutadà”, que denota un problema anterior que cal resoldre. 
     
  7. No queda recollida la possible col·locació de videocàmares als uniformes dels agents, tot i que es va anunciar a premsa.  

    Queda demostrat, al nostre parer, que no només és un document “tècnic”, sí que és ben important i debatible. 
     

    Negar un conflicte més que evident?

    A més a més, és evident que Terrassa va viure l’hivern passat un evident conflicte en torna al model policial, generat per causa de la denúncia de 15 agents municipals contra la regidora de la CUP.  

    Si després de tot aquest conflicte –tan mediàtic-, la regidoria de Seguretat no creu important debatre i consensuar el Pla Director de Policia Local amb la CUP i la resta de grups de l’oposició, és que no volen veure l’existència d’un problema.     

    Per tots aquests motius, des de la CUP instem a obrir un debat serè i constructiu en torn al Model de Seguretat (i per tant del Model Policial) que volem per a Terrassa. 

Recull moltes propostes que han d’estar sotmeses a debat perquè representen una orientació ideològica de cap a pon volem enfocar la Policia Local de Terrassa

 

Instem a obrir un debat serè i constructiu en torn al Model de Seguretat (i per tant del Model Policial)