La CUP alerta que les maniobres de l'Exèrcit espanyol a Sant Llorenç són una "provocació" per tensar l'àmbient

Recorda que l'Ajuntament de Terrassa va declarar 'non grata' la seva presència a la ciutat i aposta per estendre-ho a tota la comarca del Vallès Occidental

 

Maniobres com les que s'estan efectuant a hores d'ara al parc natural de Sant Llorenç (segons publica el diari Món Terrassa) són una provocació per tensar l'ambient i un intent de fer demostració dels efectius militars dels que disposa l’Estat espanyol. 

Per això, la CUP rebutja enèrgicament aquestes maniobres. I recorda que l'Ajuntament de Terrassa ja va declarar non 'grata' la seva presència a la ciutat, a un acord de la Junta de Portaveus de març de 2017. Tanmateix, els cupaires aposten per estendre-ho a tota la comarca del Vallès Occidental.

De fet, aquestes maniobres no són cap novetat. Ja en el passat s'han realitzat vols rasants efectuats per avions de combat de les forces aèries a comarques de la Catalunya interior, així com marxes matinals a Collserola de les tropes de la caserna del Bruc de Barcelona. 

I no sembla massa innocent que els militars espanyols es deixin veure en aquestes moments de tensió política que viu el país, en ple procés d'autodeterminació. Per tant, aquestes maniobres terrestres només fan que augmentar el neguit de la població, són una intimidació i no ajuden a avançar en la realització d’un procés serè, tranquil i veritablement democràtic.

Les Forces Armades de l’Estat espanyol tenen un cost diari de 47 milions d'euros, i sembla que vulguin justificar la seva existència fent aquesta mena de maniobres. En aquests exercicis militars s’estan malbaratant uns diners públics que es podrien destinar a garantir el sistema educatiu, sanitari o de pensions.

Els cupaires aposten per estendre la declaració 'non grata' a tota la comarca del Vallès Occidental

 

Les maniobres són una intimidació i no ajuden a avançar en la realització d’un procés serè, tranquil i veritablement democràtic