La CUP veu imprescindible recuperar també la gestió pública dels menjadors de les escoles de Terrassa

La intenció de SERHS de precaritzar les condicions laborals dels monitors, anunciada ja al Comitè d’Empresa, demostra que no fan un bon servei i només volen guanyar diners 

 

La CUP proposa iniciar els tràmits corresponents per internalitzar la gestió del servei de menjadors de les escoles bressol i del PAME, que actualment es troben externalitzats a les empreses SERUNION  i SHERS, respectivament. 

Els cupaires presenten aquesta mesura d’urgència per aturar així el procés de precarització de les condicions laborals de la plantilla de monitoratge, donat que SERHS els acaba d’anunciar recentment que passaran a cobrar segons el conveni col·lectiu del lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya (i no pas segons el Conveni Col·lectiu com fins ara). Segons l’empresa, aquesta modificació a la baixa és l’"única manera de fer viable" la situació econòmica. Però per la CUP, no és més que una mostra que les treballadores sempre han de pagar les conseqüències. Segons la regidora Maria Sirvent, aquest canvi “tindrà unes nefastes conseqüències per les condicions laborals i la capacitat adquisitiva de les treballadores amb la consegüent afectació que això comportarà sobre la qualitat del servei”.  

De fet, SERHS ha enviat una carta al Comitè d’Empresa, datada a 20 de novembre, alertant que la situació econòmica del compte de les escoles de Terrassa s’ha tornat “insostenible”. Però l’únic que demostra aquest anunci és que l’oferta que va presentar a l’Ajuntament, fa només 2 anys i amb la que va guanyar el concurs, no era ajustada a la realitat.

Cal recordar que, ja a l’octubre de 2015, CUP, ERC i TEC ens vam oposar a l’adjudicació del contracte de servei escolar de menjador de Terrassa a SERHS, ja que existia la sospita que la multinacional havia actuat amb temeritat (precisament per oferir uns preus i costos orientats excessivament a la baixa). A més a més, es tractava de l’empresa amb pitjor valoració respecte al Projecte Educatiu. 

Segons Sirvent, “que l’Ajuntament hagi fet una concessió administrativa no els eximeix de la responsabilitat de vetllar pel bon funcionament dels menjadors”. I afegeix: “És més: L’administració està obligada a controlar-lo”

La bressola està concessionada a l’empresa SERUNION, amb un contracte pendent d’acabar l’agost de 2018; mentre que els menjadors dels centres docents públics d’educació infantil i primària estàn controlades per SHERS FOOD SL, amb una licitació que acaba el març de 2020. 

Per això demana que l’àrea de Serveis Generals apliqui un servei de control i seguiment de la qualitat dels serveis públics gestionats de forma indirecta. Aquesta fiscalització es pot realitzar en base a indicadors com el compliment del plec de condicions -administratives i tècniques-, el contingut de l’oferta, les millores realitzades... 

Sirvent conclou: “Ha quedat sobradament acreditat que la millor manera de garantir que els menjadors respectin el dret dels infants a gaudir d’aliments nutritius, culturalment adequats, accessibles, i produïts de forma sostenible i ecològica", apunta Sirvent, "és la gestió directa del servei de menjadors”.  

Cal concloure, a més a més, que si volem l'aigua pública... Com no voler que els menjadors dels nostres infants siguin públics?

 

SERHS ha anunciat al Comitè d'Empresa que passaran a cobrar segons el conveni col·lectiu del lleure Educatiu i Sociocultural (i no pas segons el Conveni Col·lectiu com fins ara)

Si volem l'aigua pública... Com no voler que els menjadors dels nostres infants siguin públics?