La CUP rebutja la mediació de l'Ajuntament i insta l'alcalde Ballart a posicionar-se d'una vegada

Des de la CUP de Terrassa, d'Alerta Solidària i de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa hem consensuat la necessitat d'iniciar una campanya per respondre al què considerem un assetjament injustificat.

Des de la CUP de Terrassa, d'Alerta Solidària i de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa hem consensuat la necessitat d'iniciar una campanya per respondre al què considerem un assetjament injustificat.

Els objectius principals de la campanya són: donar suport emocional i polític a la persona implicada en el procediment judicial, o sigui la Maria; dissoldre el grup d'antidisturbis de la policia local i proposar un nou model policial basat en la proximitat

En segon lloc, volem dir que no ens interessa la mediació que ens ha ofert l'alcalde. Una mediació s'accepta quan creus que ets part del problema i nosaltres no ho som. No hi ha dues parts que tenen responsabilitats, quan la cup de Terrassa la única cosa que ha fet ha estat verbalitzar el que ha quedat per escrit a sentències judicials. Expressar una opinió des d'un càrrec electe no pot ser criminalitzat d'aquesta manera. Així que no hem de reparar res a la Policia. I en darrer lloc, perquè l'alcalde és part interessada en el conflicte. En darrera instància, és el responsable màxim de la Policia.

Per tant, el que volem de l'alcalde és que es posicioni i es mulli. De fet, demà al matí tenim reunió amb l'alcalde Ballart i altres membres del consistori. I esperem d'elles:

1. El compromís de re-elaborar el model policial de Terrassa.

2. Saber com porten el Pla Director de la Policia Local que ens varen vendre al juliol.

3. I el compliment del seu programa electoral: O sigui, la dissolució dels GIE.

 

Davant aquest cas, les entitats SAT, Alerta Solidària i CUP organizten un seguit d'actes per donar suport a la regidora Sirvent i demanar un canvi del model policial:

- Divendres 15 de gener, 18 hores        

      Presentació de la campanya a càrrec dels col·lectius organitzadors. Xerrada a la sala d'actes d'Amics de les Arts sobre els models policials presentada per Joan Tamayo, advocat i activista pels drets humans.

         Ponents: Albert Boada (regidor de la Crida per Sabadell), David Fernández (CUP Nacional) i Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona per Guanyem).             

- Divendres 22 de gener, 10 hores 

         Roda de premsa als Jutjats de Terrassa, coincidint amb la conciliació prèvia de la querella contra la regidora de la CUP. Amb Benet Salellas (advocat i Diputat de la CUP al Parlament de Catalunya) i representants de la CUP de Terrassa, Alerta Solidària i SAT. 

- Dijous 28 de gener, 19 hores 

                Concentració al Raval de Montserrat coincidint amb el Ple a l'Ajuntament.

 

També hem presentat l'acte de suport d'aquest divendres als Amics de les Arts, a partir de les 18 hores, amb la presència de l'ex diputat David Fernández i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater