La CUP proposa que les dones puguin baixar del bus entre parades, per seguretat, a les nits

Aquesta mesura feminista serà aprovada al Ple de l'Ajuntament de Terrassa de demà dijous

 

La CUP proposa que les dones que ho sol·licitin puguin baixar del bus en un punt intermedi entre dues parades oficials, a les nits, si així es redueix la distància de carrers que haurà de caminar sola fins a arribar a casa.   

La proposta ha estat acordada amb l'Equip de Govern (PSC), així com amb els grups municipials d'ERC i TeC. Per tant, el Ple d'Ajuntament de Terrassa aprovarà demà encarregar l'estudi de viabilitat de la proposta.

L'objectiu és evitar al màxim els punts de l’espai públic que són percebuts com a insegurs per les dones, especialment si els perceben com a afavoridors de possibles agressions sexuals (ja sigui per carrers mal il·luminats per falta de fanals o d’una escassa potència lumínica; indrets inhòspits, carrerons d'escassa concurrència, poca visibilitat en un carrer i creació de pantalles visuals, dificultat d’accés...). 

La mesura, que té un cost zero, també ha estat aprovada aquest mes de gener a la ciutat basca de Bilbao (Biscaia), a proposta del grup municipal d'EH Bildu. A més a més, no redueix els drets de cap ciutadà, mentre que intenta corregir la vulneració de drets que pateixen les dones. Per què tornant a casa la dones no volen ser valenten, sinó lliures. 

El regidor de la CUP Marc Medina, defensarà la proposta en el ple de l'Ajuntament de Terrassa (inici a les 18 hores). ERC ha fet aportacions interessants i propositives a la moció (punt cinquè), ja incorporades al text. De fet, el redactat final podria tenir alguna modificació més, donat que encara s'està negociant amb altres formacions. 

La mesura, que té un cost zero, també ha estat aprovada aquest mes de gener a la ciutat basca de Bilbao (Biscaia)