La CUP ha insistit a la regidoria de Cultura fins a 14 vegades perquè promogui la votació de concerts de Festa Major 2018

Si la regidoria de Cultura no fa finalment la 'Prova Pilot' serà exclusivament culpa seva, ja que ha tingut 11 mesos per fer feina des que Jordi Flores ho anunciés en el Ple de maig de 2017

 

La CUP ha conegut per un e-Mail la negativa de la regidoria de Cultura a donar compliment al seu propi anunci, efectuat al maig de 2017, en el sentit de posar en marxa una ‘Prova Pilot’ per poder votar un dels concerts de Festa Major de 2018. Concretament, el de dissabte a la nit al Parc dels Catalans. 

El motiu exposat per Cultura és, literalment, aquest: “Ara és impossible tirar endavant la prova pilot per manca de temps. Vàrem perdre les gairebé tres setmanes en què teniem alguna possibilitat de posar-ho en marxa perquè vau trigar a respondre”. La resposta del Servei intenta atribuir a la CUP la culpa de no poder fer aquesta ‘Prova Pilot’. Tanmateix, explica el membre de la CUP Ander Zurimendi, "ja han passat 11 mesos d'ençà que Jordi Flores, llavors regidor de Cultura, anunciés en sessió de Ple la celebració d'aquesta votació ciutadana". I afegeix: "Així que si finalment no posen en marxa la 'Prova Pilot', serà exclusivament culpa seva". I és que la regidoria no ha fet els deus, malgrat totes les insistents interpel·lacions enviades des de la CUP. 

Tant és així que la CUP vol deixar clares les 14 vegades que li ha insistit a la regidoria de Cultura amb que, si us plau, posés en marxa algun sistema de Participació Ciutadana de cara als concerts de Festa Major. Són aquestes:

  

 

[1]. 16 de febrer de 2017 Roda de Premsa al grup Municipal. 

[2]. 20 de febrer Mail: Ander Zurimendi a Jordi Flores

"M'agradaria conèixer la teva opinió en relació al projecte, així com saber la teva disponibilitat horària per a comentar-la demà mateix”. 

[3]. 22 de febrer Nota de premsa de la CUP demanat una reunió. 

[4]. 23 de febrer Intervenció de Maria Sirvent a Ple. 

[5]. 19 d’abril Mail: Ander Zurimendi a Jordi Flores. "Ens agradaria donar-li continuïtat i poder debatre-la tranquil·lament”. 

[6]. 3 de Maig Reunió a la seu de la regidoria de Cultura 

[7]. 19 de Maig Mail: Ander Zurimendi a Jordi Flores. “Segueixo pendent de rebre la vostra proposta d'experiència pilot per l'any que ve”.  

[8]. 11 de juliol Comissió de CulturaExtret de l'acta: "El representant de la CUP posa de manifest que si es vol aplicar l’any 2018, caldria actuar amb rapidesa. El Sr. Aguado considera que si es tracta d’utilitzar un sol escenari, no cal actuar amb presses”.

[9]. 18 de juliol Roda de premsa de la CUP per presentar el seu estudi sobre la programació musical de Festa Major 2017 i demanar el compliment de l'acord. 

[10]. 27 de febrer 2018 Mail: Ander Zurimendi a Amadeu Aguado. “Ens agradaria saber com està la preparació d'aquest Pla Pilot” 

[11]. 22 de març Reunió a la regidoria de Cultura 

[12]. 13 d’abril 2018 Mail: Ander Zurimendi al Servei de Cultura. “Des de la CUP veiem bé la proposta de sortir ara al maig amb el Pla Pilot pel concert de dissabte als catalans”.

[13]. 18 d’abril Mail: Ander Zurimendi al Servei de Cultura. “Seguim a l'espera d'una contesta al correu que us vàrem fer arribar la setmana passada”.  

[14]. 20 d’abril Mail: Ander Zurimendi al Servei de Cultura. "La manca de resposta als correus comença a ser preocupant”.

 

 

Per tant, queda desmentit que la negativa a donar compliment a l’anunci de la Prova Pilot sigui culpa de la CUP, com insinua la direcció tècnica de Cultura i el propi regidor de Cultura, Amadeu Aguado. Al contrari: Es tracta, com es evident, a la falta de feina realitzada per l’àrea de Cultura.   

La CUP ho té clar: "Aquest procés ha estat un sense-sentit generalSi no volien fer aquesta prova, tenien la majoria política per rebutjar-la. Si no haguessin fet cap anunci sobre Proves Pilot, el tema hagués mort mediàticament. En canvi, amb l’anunci de la prova i el seu subsegüent incompliment, no han fet més que allargar la polèmica. 

I si tant com es preveu, Cultura no posa en marxa la ‘prova pilot’, hauran d’explicar amb pèls i senyals quins criteris segueixen en la tria dels artistes de 2018. I qui són les persones que fan la selecció, en el nom dels 220.000 habitants de Terrassa. Per Transparència.

El membre de la CUP Ander Zurimendi explica: "Ja han passat 11 mesos d'ençà que Jordi Flores, llavors regidor de Cultura, anunciés en sessió de Ple la celebració d'aquesta votació ciutadana"