La CUP fomenta que la plaça Vella acolli una fira de Nadal amb parades d'Economia social

Es fomenta així un consum més responsable i de proximitat, com ja fa Barcelona des de fa dos anys amb la fira de plaça Catalunya

 

La CUP proposarà al ple de dijous vinent que Terrassa compti amb una Fira de Nadal protagonitzada per l'Economia Social i el Consum Responsable, seguint l'estel emprès per l'Ajuntament de Barcelona i que en tan sols dues edicions ja està consolidat. Es presenta amb sis mesos d'antelació per tal de garantir la viabilitat tècnica i que sigui una realitat per enguany. 

La CUP considera que l'Economia Social i Solidària (ESS) necessita un impuls municipal, tant en quant a la seva visualització davant la ciutadania com en l'obtenció de facilitats per tirar endavant. No debades, es tracta d'un sector estratègic en el model econòmic que propugna la formació d'esquerres, ja que aposta per la transformació social i proposa un canvi de model sòcio-econòmic. I passar d'unes compres consumistes per les dates de Nadal, a un consum més responsable, de proximitat i amb valor afegit.  

En aquest sentit, es proposa que sigui la plaça Vella la que aculli dita fira, que tindria lloc a finals de desembre, una vegada conclosa la fira de Santa Llúcia. Pel que fa a les dates, podria tenir lloc el divendres 22 i dissabte 23 de desembre. Des de la CUP es mostren oberts a valorar i consensuar tant la ubicació, com les dates com el nombre de dies a realitzar la fira; juntament amb el sector d'ESS i amb l'ajuda del Consell d'Economia Social de Terrassa (una vegada es posi en marxa).  

Els paradistes seran entitats i cooperatives amb retorn social, amb l'objectiu d'exposar, vendre i divulgar els seus productes i/o serveis. Estem parlant de possibles exemples com ara llibreries, cooperatives de mercat de pagès i Sobirania Alimentària, empreses de reinserció, tallers d’art, de bijuteria reciclada, fusteria, telers...  Les opcions són múltiples.

Així mateix, proposem a l'Ajuntament que faciliti aquest mercat mitjançant l'oferiment d'algun tipus d'exempció fiscal o rebaixa substantiva en la tassa que tota parada de mercat exterior ha de pagar com a cànon pel règim de concessió de l’espai.

 

Llarg recorregut a la CUP

Aquesta proposta se suma a d'altres que la CUP ha llançat en l'àmbit de l'Economia local, com ara la introducció declàusules socials i ambientals en els concursos públics (aprovada), la moratòria de grans superfícies a Terrassa (rebutjada), l'acord per a que l’Ajuntament treballi prioritàriament amb entitats financeres de Banca Ètica(aprovada, però incomplida), el Pla de Protecció de Botigues Emblemàtiques i Centenàries (rebutjada), la creació del Consell d’Economia Social i Solidària (aprovada), el pla per facilitar la Masoveria Urbana (aprovada), la modificació del POUM per aturar l’obertura del centre comercial Terrassa Plaça (rebutjada) i el pla per afavorir l’arribada de cooperatives d’Economia Social a les parades buides del Mercat de la Independència (en estudi).

Llibreries, cooperatives de mercat de pagès i Sobirania Alimentària, empreses de reinserció, tallers d’art, de bijuteria reciclada, fusteria, telers...  Les opcions són múltiples