La CUP demana obrir els 12 llits de cures intensives tancats actualment a l'Hospital de Terrassa i minvar així el col·lapse de les Urgències

Proposa a l'Ajuntament que lluiti per la seva obertura davant el CatSalut, ja que la sobresaturació (atenció a passadissos durant hores, espera de dies per aconseguir habitació) fa temps que han traspassat el límit

 

La CUP presenta demà al Ple de Terrassa un acord per demanar al CatSalut que obri els 12 llits de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Terrassa que ja estan construïts, però no pas activats.

La formació independentista creu que aquests llits són necessaris per tal de minvar la situació de col·lapse que es viu a les Urgències hospitalàries. Per això, consideren raonable plantejar entre quatre i sis mesos de termini per aconseguir el pressupost que cal per mantenir els nous llits, amb els quals el nombre de llits oberts de l’Hospital de Terrassa passaria de 45 a 60 llits. Malgrat això, en total hi ha una capacitat potencial de 90 llits. 

Per això, la CUP insta l'Ajuntament a que els representants municipals dins el Consell de govern del CST traslladin i defensin aquesta petició. I és que la situació dels serveis d'urgències d'arreu del principat fa temps que han traspassat el límit. Dia sí, dia també, ens arriben notícies, imatges o dades de la sobresaturació d'aquests serveis. Aquest hivern passat ha estat especialment crític amb: desenes de persones hores i hores sent ateses als passadissos, persones esperant varis dies una habitació per ingressar per falta de llits... I les treballadores? Patint el desgast físic i psíquic de treballar sota condicions tant limitades

Les causes d'aquest col·lapse són (o poden ser) multifactorials, però s'evidencia un agreujament significatiu d'aquesta situació d'ençà que els pressupostos en sanitat van començar a minvar. És evident que una de les principals causes d’aquesta situació són les retallades en sanitat que hem patit arreu del nostre país en els últims anys.  

De fet, l'Hospital de Terrassa ha vist com en els darrers 10 o 12 anys s'han anat tancant plantes, fins arribar a la situació actual, en que malgrat hi ha lloc per a 90 llits més, estan quedant obsolets pel seu desús. També hem vist com es construïa una nova unitat de cures intensives (UCI) però dels 24 llits construïts, només se n'estan utilitzant la meitat. 

Que Terrassa rebi pacients derivats de Sabadell

El Parc Taulí de Sabadell, amb diferència, és l'hospital que atén major quantitat de població a la nostra comarca. Però per falta d'espai, es veu obligat a derivar persones ingressades a hospitals privats com el General de Catalunya. Aquesta pràctica és regalar diners al sector privat, ja que el Taulí podria derivar a l'Hospital de Terrassa (també del Consorci), si es posessin en marxa els 90 llits que, potencialment, poden estar disponibles. 

I la situació de les treballadores? Patint el desgast físic i psíquic de treballar sota condicions tant limitades

 

És evident que una de les principals causes d’aquesta situació són les retallades en sanitat que hem patit