Intenten aturar la CUP amb una denúncia "fantasma" que no anirà enlloc, però ens referma en el camí a seguir

La querella contra la regidora Sirvent és el darrer exemple de la urgència de repensar el model policial de Terrassa

 

Un grup de 15 agents de la Policia Local de Terrassa han interposat una querella contra la regidora Maria Sirvent, en tant que representant del grup municipal CUP-Terrassa. L'acusen un delicte d'injúries i calumnies, arran d'unes declaracions de la regidora durant el ple municipal de juliol de 2015. 

La regidora rebé la notificació de la denúncia a principis de desembre. La data la citació està situada en el proper divendres 22 de gener, als Jutjats de Terrassa.

La denúncia d'aquests agents de policia es limita a la seva opinió i motivació personal i en cap cas ve avalada ni relacionada amb el conjunt de la Policia Local de Terrassa.

De fet, algunes de les persones d'aquest grup estan vinculat al Grup d'Intervenció Especial (GIE), grup del qual la CUP demana la seva dissolució immediata. I és que el GIE té un estens currículum en accions contràries als moviments socials de la ciutat.

Precisament per la nostra campanya favorable a dissoldre els GIE (que de fet va ser un clar compromís durant la campanya electoral de maig de 2015), un nucli d'agents locals va començar a maniobrar en contra de la CUP. Ja en el seu moment es van adreçar a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per a què aturés la nostra activitat política. Vist l'escàs èxit del seu intent, el grup de policies sembla haver optat per intentar 'judicialitzar' el conflicte.

En tot cas, no sembla que la seva iniciativa hagi de tenir cap èxit, donat que les intervencions de la regidora Sirvent són en general educades i respectuoses. I és que la contundència en els plantejaments no està renyida amb la veracitat i el savoir faire. Ens estranya, per tant, ser víctimes d'aquest tipus de "denúncies fantasma".     

Per això, la CUP recolza la creació d'un Front Comú per acabar amb els abusos policials i la sensació d'impunitat que acompanya al GIE. En aquest sentit, diferents col·lectius i moviments socials desenvoluparan una campanya durant el mes de gener, qüestionant el model policial actual de la nostra ciutat.

No sembla que la seva iniciativa hagi de tenir cap èxit, donat que les intervencions de la regidora Sirvent són en general educades i respectuoses

Encetem ara una campanya durant el mes de gener, qüestionant el model policial actual de la nostra ciutat